500г пресни кори за баклава
250гр орехи
1 супени лъжици канела
10 супени лъжици тахан
5 супени лъжици мед
200 г масло или маргарин
За сиропа
500г захар
1/2 лимон
200 мл вода
Смесвате орехите, тахана и меда. Всяка кора се пълни в единия край с тесен слой от плънката, за да се получи тънко руло. Навивате на руло и поставяте в намаслена тава с олио. Същата процедура се повтаря с останалата част от корите, докато не свършии целия пълнеж. Рулата след това се режат с дължина 6см и се заливат с предварително разтопеното масло. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса.
За това време приготвяте сиропа. Водата и захарта се варят около 5 минути след като заврят. Към края се добавя лимон нарязан на филийки. Оставя се да се охлади и печената баклава се залива с охладеният сироп.
Да ви е вкусно!