Лесна рецепта за домашен хляб
10 Април 2015
15831
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Маята в поставя в съд с хладката вода, за да се разтопи. Добавят се солта, олиото и постепенно - брашното. Тестото трябва бъде меко. Оставя се да втаса, докато увеличи обема си 1 - 2 пъти. Колкото повече втасва, толкова по-хубаво е, но трябва да се остави за най-малко 1 час.
Втасалото тесто се прехвъля на масата, поръсена с брашно, и тестото се поръсва с още малко брашно, за да се обработва по-лесно. Разделя се на 2 части и всяка част се оформя на хляб, след което двата края се обръщат на противоположни посоки. Оставя се да втаса още 20 мин. Пече се в предварително загрята фурна на 225 градуса 30 минути. Ако искате, сложете съд с вода на дъното нна фурната, така хлебчето ще хване хрупкава коричка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари