1. В дълбок съд сложете брашното, олиото, солта, захарта и маята и с постоянно месене добавяйте хладка вода.
2. Месете, докато се оформи меко и нелепнещо тесто.
3. Разделете го на 2 части. От всяка част оформете топка, а след това ги оставете да втасват около 20-30 минути.
4. Всяка топка тесто разточете на тънка кора. При разточването поръсвайте при необходимост от сместа с брашно.
5. Поръсете кората с олио, а след това я прегънете от горната и долната страна до половината.
6. Нанесете от сиренето (изварата), напръскайте с олио, след което сгънете откъм двата странични края на тестото към средата.
7. Наберете кората и я изпържете в загрято олио, докато хубаво се зачерви от двете страни.
8. Повторете процедурата и с другата кора.
Лесна рецепта за домашни банички на тиган
5 Юни 2015
35006
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари