Лесна рецепта за домашни банички на тиган

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Лесна рецепта за домашни банички на тиган
Лесна рецепта за домашни банички на тиган
admin
Добавена от: admin
35006
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
220 гр. брашно 
2-3 супени лъжици олио 
1 равна чаена лъжичка сол 
щипка захар 
щипка прясна мая
хладка вода
За плънката:
сирене (или извара)
За поръсване на корите при точенето:
смес от пшенично и царевично брашно
олио за поръсване на корите
олио за пържене
 

1. В дълбок съд сложете брашното, олиото, солта, захарта и маята и с постоянно месене добавяйте хладка вода. 
2. Месете, докато се оформи меко и нелепнещо тесто. 
3. Разделете го на 2 части. От всяка част оформете топка, а след това ги оставете да втасват около 20-30 минути. 
4. Всяка топка тесто разточете на тънка кора. При разточването поръсвайте при необходимост от сместа с брашно. 
5. Поръсете кората с олио, а след това я прегънете от горната и долната страна до половината.
6. Нанесете от сиренето (изварата), напръскайте с олио, след което сгънете откъм двата странични края на тестото към средата. 
7. Наберете кората и я изпържете в загрято олио, докато хубаво се зачерви от двете страни. 
8. Повторете процедурата и с другата кора.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft