Лесна рецепта за чабата - за любителите на италианската кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Лесна рецепта за чабата - за любителите на италианската кухня
Лесна рецепта за чабата - за любителите на италианската кухня
admin
Добавена от: admin
11162
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

25 гр. прясна мая
500 мл хладка вода
100 прясно мляко
2 супени лъжици сол
1 супена лъжица мед
700 гр. брашно

1. В купа се поставя маята, добавят се млякото, водата, солта и меда. Разбърква се хубаво, докато се разтвори маята.

2. Добавя се брашното и се разбърква с дървена лъжица. Тестото трябва да бъде рядко.

3. Тестото се поръсва с брашно и се оставя да втасва 1 - 1 1/2 часа.

4. Работния плот се поръсва също с брашно - ако няма достатъчно брашно, тестото ще лепи. По-добре повече брашно, отколкото по-малко. Тестото се изсипва върху масата и отново се поръсва с брашно.

5. С ръце тестото се оформя като правоъгълник и се нарязва на правоъгълници с остър нож.

6. Подреждат се върху тава, покрита с хартия за печене, и след това се пекат в предварително загрята фурна на 250 градуса около 10 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft