100 гр. размекнато масло
100 гр. пудра захар
1 яйце
100 гр. какао
1/4 чаша кокосови стърготини
1/4 чаша печени безсолни лешници
100 гр. сушени плодове по желание
1/4 чаша стафиди
200 гр. твърди бисквити
Стъпка 1: В купа на огъня разтопете маслото. В друга купа смесете яйцата и пудрата захар. В маслото добавете какаото и объркайте добре. Смесете яйчената и какаовата маса.
Стъпка 2: В друга купа смесете кокоса, лешниците, сушените плодове и бисквитите. Налейте отгоре шоколадовата смес. Разбъркайте добре, докато получите смес, приличаща на тесто.
Стъпка 3: Оформете сместа във формата на салам и го увийте в прозрачно фолио. Оставете салама през нощта в хладилник, или поставете за 1 час във фризера.
Стъпка 4: Оваляйте салама в чиния с пудра захар. За по-добър ефект, овържете сладкиша с канап.
Стъпка 5: Поднесете!