Блатът се слага във форма с подвижно дъно. Млякото се сварява със захарта и се добавя кремът, предварително разтворен в малко студена вода. Разбърква се добре, докато започне да се сгъстява. Прибавя се разтопеното масло и отново се бърка. Добавят се двете пакетчета желатин, предварително накиснат и разтворен на водна баня и кремът продължава да се бърка. Кроасаните се нарязват на парчета и се слагат върху блата. Готовият крем се изсипва внимателно върху кроасаните и се оставя в хладилник да се стегне за 3-4 часа.
Глазурата се приготвя, като сладкото се разреди със сока от компот. Прибавя се предварително накиснатият и разтворен на водна баня желатин (по указанията на опаковката). Глазурата се изсипва върху крема и се оставя за цяла нощ в хладилника, за да се стегне хубаво.
Автор: Петя Славчева, Кюстендил