Лесна торта с кафе и шоколад за всеки вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лесна торта с кафе и шоколад за всеки вкус
Лесна торта с кафе и шоколад за всеки вкус
22331
Лесна торта с кафе и шоколад за всеки вкус
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal


Състав

Тесто
4 яйца
180гр захар
250гр брашно
250мл олио
200мл кафе с мляко
25гр какао
1 пакетче (8-10 г) бакпулвер
1 пакетче крем или нишесте
500 мл мляко
2 супени лъжици плътности
1 супена лъжица какао
100гр шоколад за готвене
100гр захар


В купа счупвате яйцата,  добавяте захарта и бъркате с миксер. Разбърквате хубаво, докато захарта се разтопи и добавяте маслото, брашното, вареното кафе, какаото, бакпулвера и бъркате с тел. 

В тава за печене изсипете половината от пандишпана и изпечете за 10 минути на 200 градуса. 

Започвате с подготовката на крема

В тенджера слагате млякото, крема, какаото и захарта. Непрекъснато бъркате с тел, докато не се получи плътност като пудинг. 
Кремър оставяте малко да се охлади и го слагате върху изпечената кора от пандишпана.

Отгоре изливате останалата половина от пандишпана и слагате пак да печете за 15 мин. на 180 градуса. 

След като бъде готова тортата оставете на хладно около 30 минути, за да се втвърди плънката. 
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft