Състав
Тесто
4 яйца
180гр захар
250гр брашно
250мл олио
200мл кафе с мляко
25гр какао
1 пакетче (8-10 г) бакпулвер
1 пакетче крем или нишесте
500 мл мляко
2 супени лъжици плътности
1 супена лъжица какао
100гр шоколад за готвене
100гр захар
В купа счупвате яйцата, добавяте захарта и бъркате с миксер. Разбърквате хубаво, докато захарта се разтопи и добавяте маслото, брашното, вареното кафе, какаото, бакпулвера и бъркате с тел.
В тава за печене изсипете половината от пандишпана и изпечете за 10 минути на 200 градуса.
Започвате с подготовката на крема
В тенджера слагате млякото, крема, какаото и захарта. Непрекъснато бъркате с тел, докато не се получи плътност като пудинг.
Кремър оставяте малко да се охлади и го слагате върху изпечената кора от пандишпана.
След като бъде готова тортата оставете на хладно около 30 минути, за да се втвърди плънката.