Лесни банички с шунка и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Лесни банички с шунка и зеленчуци
Лесни банички с шунка и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
29820
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

шунка – 200 грама
наденички (4-5 броя), нарязани на тънки парченца
микс от предвартелно запържени зеленчуци (моркови, чушки, карфиол, сладък картоф, грах, картофи - нарязани на малки парченца и запържени на маслена баня)
1 глава лук (смлян)
листенца кориандър, нарязани на ситно
1 ч.л. чили на прах
1 яйце за намазване
1 пакет замразено бутер тесто

Загрейте 1 ч.л. зехтин и задушете вътре лука. След това прибавете шунката, наденичките и задушете още няколко минути. Добавете чилито и микса от пържени зеленчуци, както и сол на вкус. Поръсете с листенца кориандър.
Размразете тестото и нарежете първо на квадрати, а след това всеки квадрат на 2 еднакви триъгълника. Сложете по 1 лъжичка от плънката в центъра на всеки триъгълник, прегънете и запечатайте добре всички ръбчета. Внимателно притиснете с вилица, за да се запечата добре тестото. Сложете върху тавичка, намажете навсякъде с разбитото яйце. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 15-тина минутки, докато бухнат баничките, а повърхността им стане златисто-кафява.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft