Обичаме такива рецепти! Шепа съставки от хладилника и след 30 минути най-вкусната и бърза закуска вече е на масата!
Вкусни бутер квадратчета с разтопен кашкавал и нежна шунка отвътре и хрупкаво тесто отвън. Какво повече може да иска човек? Представяме ви рецептата за тези лесни бутер банички с шунка и кашкавал :
Бутер квадратчета с бекон и кашкавал
Продукти:
1 пакет готово замразено бутер тесто (2 листа по 400 г), предварително размразено
2 с.л. горчица
100 г шунка
150 г кашкавал или меко сирене (най-добре грюер)
1 яйце
1 супена лъжица вода
малко брашно за разточване на тестото
Приготвяне:
Леко разточете половината тесто върху набрашнена повърхност.
Поставете тестото върху тавичка, покрита с хартия за печене или силиконова подложка.
Разпределете горчицата върху тестото, оставяйки два сантиметра свободни в краищата.
Разстелете тънко нарязана шунка върху горчицата.
Сложете нарязан кашкавал върху шункатата.
Разбийте леко яйцето в купа с малко вода.
Намажете свободните ръбове на тестото с яйце.
Вторият лист тесто леко се разточва върху набрашнена повърхност. С него покрийте тестото и плънката в тавичката.
Отгоре с остър нож направете няколко разреза, за да излезе парата при печене.
Печете в предварително загрята на 215 градуса фурна около 20-25 минути. Извадете и охладете бутер баничката 5 минути, след което я нарежете на квадрати и поднесете.