Лесни бутерки с маслини и сирене
10 Януари 2015
16127
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Извадете бутер тестото от хладилника да се размрази за поне 40 минути. Смелете маслините, докато се получи паста, и ги изсипете в купа.
Загрейте фурната на 200 градуса, застелете дъното на тава с хартия за печене.
Разточете всеки лист бутер тесто с размери 30 х 30 см. Върху половината тесто разпределете равномерно 1/2 от маслиновата паста и заравнете. Нарежете сиренето на тънки парчета и половината от тях подредете върху пастата. Затворете с другата половина от тестото и леко притиснете. Същото направете и с останалите продукти.
Изрежете банички с форма по желание. Подредете ги в тава, намажете с разбито яйце, поръсете с настърган пармезан/кашкавал и изпечете до златисто (за около 15 минути).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари