3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1,5 чаена лъжичка сода за хляб
щипка кафява захар
щипка сол
бяло брашно (колкото поеме за тесто като гъста боза)
Тестото се приготвя, като яйцата се разбиват добре с тел, към тях се добавя киселото мляко (с предварително разтворената в него сода, щипката захар и сол) и толкова брашно (добавено постепенно), че да се получи тесто с гъстотата на плътна боза.
В тиган с високи стени се налива повечко олио, изчаква се да се сгорещи и с лъжица се гребва от сместа и се пуска в тигана. Бухтичките трябва да се изпържат хубаво от всички страни, като се обръщат. Трябва да се внимава с температурата на мазнината (да не е прекалено гореща), защото има опасност бухтичката да се препържи отстрани, а да остане леко сурова отвътре.
След като се извадят от тигана, бухтичките се отцеждат върху домакинска хартия и още топли се поръсват добре с пудра захар + 1 пакетче ванилия.