Лесни ванилови лунички
20 Ноември 2013
14220
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
160 г маргарин
80 г захар
250 г брашно тип 500
1 яйчен белтък
1-2 прахчета ванилена захар (ванилия)
пудра захар за овалване
Маргаринът се обърква със захарта, след което се прибавя леко разбитият белтък и постепенно - брашното. Замесва се меко маслено тесто, което се завива в прозрачно фолио и се оставя за половин час в хладилника. От тестото се късат малки топченца, които след това се оформят на лунички между дланите. Подреждат се в ненамаслена тавичка на разстояние. Пекат се до порозовяване на умерена фурна. Още топли, луничките се овалват в смесената с ванилия пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари