Лесни домашни кроасани

вход през zajenata.bg
Лесни домашни кроасани
admin
Добавена от: admin
162077
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. прясно мляко
3/4 ч.ч. топла вода
1 яйце+1 жълтък
1 с.л. захар
1 пакетче суха мая
4 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
250 гр. студено твърдо безсолно масло

Разтворете маята във водата. Добавете млякото, захарта, солта, яйцето и разбъркайте сместа. Сипете брашното и солта в кухненски робот. Нарежете маслото на кубчета и го прибавете към брашното. Пулсирайте 8 пъти /на повечето роботи има такава опция/.Добавете сухата смес към течната. Разбъркайте със силиконова шпатула. Брашното трябва само да се навлажни (не се меси). Покрийте го и го приберете в хладилника за 1 нощ.
Извадете тестото и го поръсете с брашно. Разточете го и го сгънете на две. Разточете го отново и пак го сгънете. Набрашнявайте често плота и тестото. Сгънете го още веднъж и го разточете. Точенето е от средата навън. Стремете се да получите правоъгълник с къса страна 20 см.
Нарежете го на триъгълници и го навийте на кроасан, като почнете от една от страните, а не от върха. Можете да сложите и плънка според вкуса - кашкавал или сладко например. Оформените кроасани втасват до удвояване на обема си. Мажат се с жълтък и се поръсват с кристална захар. Пекат се на 200 градуса до зачервяване. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft