Разтворете маята във водата. Добавете млякото, захарта, солта, яйцето и разбъркайте сместа. Сипете брашното и солта в кухненски робот. Нарежете маслото на кубчета и го прибавете към брашното. Пулсирайте 8 пъти /на повечето роботи има такава опция/.Добавете сухата смес към течната. Разбъркайте със силиконова шпатула. Брашното трябва само да се навлажни (не се меси). Покрийте го и го приберете в хладилника за 1 нощ.
Извадете тестото и го поръсете с брашно. Разточете го и го сгънете на две. Разточете го отново и пак го сгънете. Набрашнявайте често плота и тестото. Сгънете го още веднъж и го разточете. Точенето е от средата навън. Стремете се да получите правоъгълник с къса страна 20 см.
Нарежете го на триъгълници и го навийте на кроасан, като почнете от една от страните, а не от върха. Можете да сложите и плънка според вкуса - кашкавал или сладко например. Оформените кроасани втасват до удвояване на обема си. Мажат се с жълтък и се поръсват с кристална захар. Пекат се на 200 градуса до зачервяване.
Лесни домашни кроасани
31 Юли 2012
162077
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари