Лесни и бързи домашни курабийки
28 Юли 2014
119734
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разбиват се пет жълтъка с 80 грама захар. Маслото се замесва с брашното и се съединява с жълтъците. При необходимост се добавя малко мляко, за да се получи твърдо тесто. Тестото се разточва на кора и се режат форми по желание, като всяка курабийка се потопява в разбитите белтъци, а след това - в смес от захар и нарязани орехи. Курабийките се подреждат в ненамазнена тава и се пекат при температура от 50 градуса, докато се зачервят. След като се извадят от фурната, се поръсват с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари