Лесни и бързи тригуни от бутер тесто
4 Септември 2015
84342
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 гр. бутер тесто
4 с.л. смлени орехови ядки
4 с.л. галета
2 с.л. разтопено масло
1/4 ч.л. канела
За сиропа:
1 1/2 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. захар
ванилия
Разточете размразеното бутер тесто леко с точилка. Разрежете го на 12 квадрата и във всеки сложете по 1 ч.л. от сместа за плънката (смесените ядки, галета, масло и канела). След това сгънете квадратите по диагонал, като притиснете по краищата. Подредете получените триъгълници в намаслена тавичка и ги печете на 180 градуса 15 минути. Сложете в тенджерка водата и захарта на котлона и врят 10-15 мин. Изстиналите тригуни залейте с горещия сироп, ароматизиран с ванилията.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари