600 гр. готови кори за баница (18 броя)
2 яйца
3 супени лъжици майонеза
200 мл кисело мляко
8 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
Плънка:
по желание - праз с извара и яйца, мляно месо, спанак с извара и яйца, сирене и пр.
За тази рецепта са ви нужни 18 кори. Грамажът им зависи от дебелината на корите.
Направете заливката, като разбъркате с бъркалка яйцата, три големи лъжици майонеза, киселото мляко, солта, а след това лъжица по лъжица добавяйте от брашното, в което сте сложили и бакпулвера.
За всяка баничка са ви нужни три кори. На първата кора поставете 1 и 1/2 супена лъжица от яйчената смес, хубаво намажете с четка, поставете другата кора и също я намажете. Третата кора поставете отгоре, покрийте я с част от плънката и завийте на руло.
Същото направете и с другите кори. Подредете рулцата в тава, покрита с хартия за печене. Получават се общо 6 рула. Отгоре се намазват с остатъка от заливката, поръсват се със сусам и се пръскат с малко олио/масло.
Плънката е по желание: запържена кайма с малко лук и подправки, може да добавите яйца и сирене; може да задушите спанак с малко сол и да добавите отново яйца и сирене, или пък да приготвите плънка само от яйца и сирене/извара.