Лесни и превкусни - хрупкави картофки по италиански
28 Юли 2015
45538
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Измийте картофите и ги сложете да се варят с кората. Когато омекнат, отцедете и ги разрежете наполовина с кората, след което ги поставете в тава, намазана със зехтин. Счукайте чесъна, нарежете домата и всичко това поставете между картофите. Посолете и залейте с малко зехтин, а след това подправете по желание. Поставете така приготвените картофки във фурната на 250 градуса.
След 10 минути поръсете ситно нарязания бекон върху картофите и отново ги поставете във фурната. Настържете кашкавала и сиренето, и когато се запекат картофите, ги поръсете върху тях. Изключете фурната и върнете тавата за още няколко минути вътре, докато кашкавалът и сиренето се разтопят.
Сервирайте с прясна салата от домати.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари