500 грама картофи
1 глава лук
3 яйца
3 супени лъжици брашно
галета
олио
сол и подправки на вкус
Обелете картофите и ги сварете добре (не подсолявайте водата).
Обелете лука, нарежете го ситно и изпържете в нагорещено олио.
Готовите картофи намачкайте на пюре, към тях прибавете 2 яйца, изпържения лук и малко брашно. Разбъркайте продуктите старателно.
В отделни съдове си подгответе галета, разбитото трето яйце и брашно.
Когато картофената "кайма" се охлади, от нея оформете топчета, които оваляйте първо в брашно, след това потопете в яйцето и завършете панировката с галета.
Изпържете ги в нагорещено олио (може да използвате фритюрник).
Ако мазнината не е хубаво загрята и огънят е слаб, крокетите ще поемат повече от олиото.
Готовите вкуснотии изваждайте върху хартия, за да може тя да попие излишната мазнина.
Поднесете с чеснов сос, примерно.