Лесни кашкавалени хрупанки - уникално вкусни и пристрастяващи
5 Април 2016
26864
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
В по-дълбок съд се поставят брашното и бакпулверът, и хубаво се разбъркват. Добавя се маргаринът, нарязан на лентички или настърган, и настърганият кашкавал. От всички продукти се замесва тесто. Меси се по-дълго, докато маргаринът хубаво се слее с брашното.
Върху работния плот се разточва кора и се изрязват форми по желание.
Вместо кашкавал може да се използва сирене или наполовина сирене и кашкавал.
Хрупанките се пекат за кратко - около 8-10 минути.
Вкусни са дори и след няколко дена, въпреки че едва ли ще се застоят толкова!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари