Лесни кифлички с лимонадено тесто и солена плънка
21 Март 2015
18377
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разтваряме маята в малко хладка вода с 1 лъжица брашно и 1 лъжица захар, и я оставяме да втаса. През това време нарязваме продуктите за плънката на малки кубчета и ги смесваме с подправките. Изсипваме брашното в подходящ съд, прибавяме солта, белтъка на яйцето (жълтъкът е за намазване), олиото, втасалата мая и накрая - лимонадата. Омесваме не много твърдо тесто, което разделяме на малки топки. Разточваме всяка топка, слагаме по малко плънка и завиваме във форма на кифличка. В тава, покрита с хартия за печене, нареждаме кифличките на разстояние, намазваме с жълтъка и печем на 200 градуса за около 20 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари