Замесете тестото - смесете млякото с водата, захарта, солта и маята. Оставете маята да шупне в течността, след това добавете брашното, размекнатото масло и месете, докато се получи меко и приятно за работа тесто. Оставете го на топло да втасва.
Сварете картофите, намачкайте ги с вилица, добавете нарязани зелени подправки. Нарязания лук запържете в малко олио (може да добавите и малко гъби), след което го добавете към картофите и объркайте.
Втасалото тесто разделете на топки и разточете всяка на елипса с дължината на парчетата кренвирш. Поставете върху всяка елипса от картофеното пюре и по един кренвирш. Добре затворете ръбовете на тестото около плънката. След това разрежете полученото руло на няколко части с остър нож.
Изпържете ги от всички страни в тиган със загрято олио.
Добър апетит!