1/2 кг кори за баница
300 гр. сирене
2 яйца
1/2 кофичка сметана
100 мл олио
Намачкайте в купичка сиренето, добавете сметаната, разбъркайте да се смесят, след което добавете яйцата, разбъркайте, докато се поемат от сместа и накрая добавете олиото. Бъркайте до кремообразна смес.
Разрежете корите на половинки и всяка половинка намажете в единия край с плънката (около 1 лъжица е достатъчно), сгънете до средата и навийте на руло до другия край. На другия край с готварска четка намажете малко от сместа за плънката, за да се залепи кората. Подредете ги в тава, след което ги поставете в хладилника за 30 - 40 минути. След това ги изпържете директно в сгорещено олио до зачервяване (за около 2- 3 минути). Поставете ги в тава със салфетки, за да попият излишната мазнина.