4 големи картофа
350 гр смесено мляно месо
1 консерва доматен сос с цели домати
1/2 чаена лъжичка риган
150 гр кашкавал или сирене (нарязани на малки кубчета)
3 супени лъжици олио
сол и черен пипер (на вкус)
Измийте добре картофите с четка, надупчете ги с вилица на няколко места и ги поставете върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 200 градуса да се пекат около 40 минути или докато омекнат.
Междувременно сложете олиото в дълбок тиган да се загрее. Добавете каймата и запържете, докато промени цвета си.
Добавете доматите и соса от консервата, и бъркайте, като се стараете да надробявате доматите с вилица, докато сместа заври. Пържете така на умерен огън около 6-7 минути, след което добавете половината от кубчетата кашкавал / сирене и ригана. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Разрежете картофите на половина по дължина, но не отрязвайте до края. Получения джоб напълнете със сместа от мляно месо и домати. Отгоре поръсете с останалите кубчета кашкавал / сирене и поднесете топли.