3 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжичка сода за хляб (или 1 пакетче бакпулвер)
1 супена лъжица сурово слънчогледово семе
1 супена лъжица счукано ленено семе
около 300 грама пълнозърнесто брашно
50 грама зехтин
Морска сол
Разбиваме с тел или вилица 3 яйца. Към тях прибавяме 1 чаена лъжичка сода за хляб, угасена в 1 чаена чаша кисело мляко. Добавяме 50 грама зехтин и половин чаена лъжичка смляна морска сол. Прибавяме слънчогледовото и лененото семе. Добавяме брашно до получаването на гъсто тесто, което позволява да бъде оформено с намазнени ръце. Внимавайте да не прекалите с брашното. Тестото трябва да остане леко лепкаво.
Оформените питки слагаме върху хартия за печене и поръсваме със сусам и ленено семе. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.