Лесни соленки с бяло вино

30 Ноември 2014
28286
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В дълбок съд сложете брашното, бакпулвера и солта.
Разтопете маслото/маргарина и поставете и него в съда. Омесете тесто с постепенно добавяне на виното. Ако има нужда, може да увеличите или намалите количеството на виното. Месете, докато получите меко тесто.
Тестото разделете на няколко части и всяка част разточете правоъгълна кора. От едната страна наръсете кората със сусам, а от другата - с чубрица. По желание може да наръсите с едра сол, кимион или мак.
Нарежете кората на ленти с дебелина около 1 см и всяка пръчица навийте на спирала.
Подредете соленките в тава, на която сте сложили хартия за печене. Печете 15-20 минути при температура 180-200 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари