Лесни сусамени соленки, топят се в устата!
2 Юли 2018
6586
какво четем
Приготвяне:
15 мин
Готвене:
15 мин
Общо: 30 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
брашно - 400 г
кисело мляко - 200 г
краве масло - 200 г
белтъци - 1 бр.
амонячна сода - 1/2 ч.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
лимонов сок - 1 с.л.
ЗА ПЛЪНКАТА
сирене - 200 г
яйца - 2 бр.
ОЩЕ
жълтъци - 1 бр /за намазване/
сусам - 2 с.л.
Необходими Съставки
брашно - 400 г
кисело мляко - 200 г
краве масло - 200 г
белтъци - 1 бр.
амонячна сода - 1/2 ч.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
лимонов сок - 1 с.л.
ЗА ПЛЪНКАТА
сирене - 200 г
яйца - 2 бр.
ОЩЕ
жълтъци - 1 бр /за намазване/
сусам - 2 с.л.
Начин на приготвяне
Пресейте брашното със солта заедно със содата бикарбонат. В него сипете разтопеното масло, без да е горещо.
Добавете и киселото мляко, в което сипете амонячната сода и сипете една лъжица лимонов сок върху содата да се угаси. Разбъркайте да шупне. Прибавете един белтък, а жълтъкът ще остане за намазване накрая.
Замесете меко тесто, докато поеме всичкото брашно. Разточете тестото върху леко набрашнен плот на кора с правоъгълна форма с дебелина 4-5 мм.
Нарежете кората на квадрати с размери 7/7 см.
За пълнеж размачкайте сиренето и към него добавете разбити с вилица две яйца. Разбъркайте сместа. Гребвайте с лъжичка от тази смес, като я разпределите върху нарязаните квадрати.
Завийте соленките като рулца. Подредете ги върху хартия за печене в голямата тава от фурната.
През това време включете фурната да загрее на 200 градуса.
Намажете рулцата с жълтък и поръсете със сусам.
Изпечете соленките за 15 минути.
Замесете меко тесто, докато поеме всичкото брашно. Разточете тестото върху леко набрашнен плот на кора с правоъгълна форма с дебелина 4-5 мм.
Нарежете кората на квадрати с размери 7/7 см.
За пълнеж размачкайте сиренето и към него добавете разбити с вилица две яйца. Разбъркайте сместа. Гребвайте с лъжичка от тази смес, като я разпределите върху нарязаните квадрати.
Завийте соленките като рулца. Подредете ги върху хартия за печене в голямата тава от фурната.
През това време включете фурната да загрее на 200 градуса.
Намажете рулцата с жълтък и поръсете със сусам.
Изпечете соленките за 15 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари