Лесни точени банички с топено сирене
11 Януари 2015
43931
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Изсипете брашното в подходящ съд. Сложете водата да заври и когато кипне, веднага я налейте при брашното. Замесете еднородно тесто и го оставете за 30 минути, покрито с влажна кърпа.
След това разделете тестото на парчета (според това колко големи искате да са баничките).
Разтеглете топките на тънки кори, като поръсвате с достатъчно брашно. Тестото е еластично и няма нужда да разточвате. Сложете от плънката, която сте избрали в единия край на кората.
Прихлупете плънката с другия край на тестото и запечатайте добре ръбовете като ги прищипете плътно.
Изпържете баничките в сгорещено олио до златиста коричка.
С плънката може да експериментирате: кашкавал, извара със захар и яйце, кайма, извара със зелени подправки, ябълки....
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари