Представямe ви различни хитринки, с чиято подкрепа ще използвате възможно най-голяма част от лимоните, без да изхвърляте почти нищо. Първо ще получите максимално количество сок от лимона .
Ако имате половинка лимон, който не сте успели да изразходите, ще го запазите свеж за по-дълго, като го завиете във фолио за свежо съхранение. Когато използвате лимон, не изхвърляйте кората, преди да я настържете. Добавете захар към настърганото и го приберете в хладилника, като допълвате бурканчето със слидващите използвани лимони. По този начин всеки път ще имате приготвен аромат за сладкиши. Бялата част също се използва. Нарежете кората на лентички или кубчета, накиснете в студена вода, кипнете коричките 3-4 пъти, като всеки път изхвърляте водата, защото горчи. След това ги сварете със захар и така ще имате захаросани корички за сладкиши. Същото може да направите и с корите от портокал.
Лесна рецепта за домашно Лимончело:
Необходими продукти: 1 л.водка, 2.50 ч.ч.захар, 4 лимона, 500 мл вода
Настържете кората на лимоните. Варете за 10 минути сироп от 500 мл. вода, 2 и 1/2 ч. ч. захар и сока от лимоните. Прецедете и добавете водката. Поставете на хладно и всеки ден разклащайте бутилките. След една седмица питието ще е готово за консумация.