Лесни ябълкови тортички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лесни ябълкови тортички
Лесни ябълкови тортички
admin
Добавена от: admin
6310
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. ябълки

500 гр. замразено бутер тесто

100 гр. мармалад от шипки (или друг плод)

3 супени лъжици вода

3 супени лъжици филирани бадеми

3 супени лъжици лимонов сок
1 яйце

Обелете ябълките, нарежете ги на половинки, извадете семената. Полейте ги с лимоновия сок и оставете да престоят така известно време. Размразете бутер тестото и го разточете на правоъгълна кора, след което с чашка или формичка изрежете кръгове от тестото.

Мармалада разбъркайте с водата и леко го загрейте. Направете разрези в ябълките и с четка ги намажете добре (включително и в разрезите) с мармалада.

Върху всеки кръг тесто поставете половин ябълка с плоската страна надолу. Ръбовете прегънете навътре около ябълката и с четка ги намажете с разбито яйце.

Тортичките поставете върху набрашнена тава и печете в предварително загрята фурна при температура от 220 градуса около 20 минути. Поднесете ги поръсени с филирани бадеми и по желание - с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft