500 гр. свинско месо със сланина
1 малка консерва грах
3-4 картофа
1 глава лук
На вкус:
1 супена лъжица Вегета
1 супена лъжица смлян червен пипер
1 супена лъжица чубрица
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжичка черен пипер
1. Месото се нарязва на кубчета и се запържва в малко олио до зачервяване. След това се прибавя 1 чаша вода и месото се задушава, докато изври водата. Изважда се и в същия тиган се запържва ситно нарязаният лук.
2. В тигана с вече запържения лук се поставят картофите, нарязани на кубчета.
3. Запържват се около минута, след което се наливат 2 чаши вода и ястието се оставя да къкри на тих огън.
4. В края на готвенето, когато картофите почти са сварени, се добавят месото и граха, и се задушават до готовност на картофите.
5. Прибавят се подправките, брашното (хубаво разтворено в малко вода), ако е необходимо се добавя още малко вода и се оставя да къкри до желаната гъстота.