За месната част:
400 гр. мляно месо - свинско и телешко смес
1 глава настърган или ситно нарязан лук
2 скилидки ситно нарязан или пресован чесън
на вкус: сол, черен пипер, магодноз, Вегета, смлян кимион, малко бахар
2 яйца
2 филийки стар хляб
За палачинката:
4 яйца
50 гр. настъргано сирене
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици брашно
Плънка:
50 гр. нарязани сварени моркови, нарязани кисели краставички, колбас, кашкавал
1 варено яйце + едно сурово яйце
Първо включете фурната на 200 градуса.
За плънката:
Смесете нарязаните колбас, кашкавал, моркови, свареното яйце, добавете и прясното яйце, разбъркайте. Оставете плънката настрана.
За кората от кайма: В каймата се добавят нарязаните лук, чесън, 2 яйца и двете филийки хляб, който предварително се накисват във вода, добавят се подправките, разбърква се. Оставете сместа да престои малко. След това поставете върху прозрачно фолио, покрийте също с фолио, разточете кора с размера на тавата.
Палачинка:
Вземете тава с размера на месната кора и поставете вътре една малка чаша олио. Поставете във фурната да се загрее олиото.
С миксер разбийте яйцата със солта, добавете брашното и сиренето, разбъркайте. Излейте получената смес в тавата и печете 3 минути. Извадете върху хартия за печене и навийте на руло. Оставя се да се охлади.
Оформяне:
Върху вече разточената месна кора поставете палачинката, върху нея - плънката и с помощта на фолиото навийте на стегнато руло. Поставете го в тавата, в която сте пекли палачинката.
Загрейте 1 чаша олио, поръсете с нея рулото. След това намалете температурата на фурната на 180 градуса и оставете да се пече около 30 мин.
Когато се зачерви леко, извадете, оставете да изстине и нарежете на порции.