За жълтата кора:
2 яйца
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица заквасена сметана
2 плоски супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
3-4 супени лъжици настърган кашкавал
За зелената кора:
2 яйца
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица заквасена сметана
2 плоски супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 супени лъжици бланширан спанак
щипка сол
За оранжевата кора:
2 яйца
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица заквасена сметана
2 плоски супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 супени лъжици лютеница
щипка сол
За плънката:
Освен, че радва окото, това колоритно руло ще ви очарова с микс от вкусове и аромати, които ще искате да опитвате отново и отново. Подходящо е за закуска, обяд, вечеря или като мезе за с любимата напитка. Пече се само на 15 минути, затова ви препоръчваме да го опитате още днес.
В 3 отделни купи смесете всички съставки за трите кори, като използвате само жълтъците от яйцата. След това разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно ги разпределете в 3-те съда.
Когато трите теста са готови, поставете ги в 3 поша или обикновени найлонови пликчета, отрежете връхчето и шприцовайте по малко от всяко тесто в тавичка, покрита с хартия за печене. Може да оформите ивици по желание, важното е да стане шарено и интересно.
Печете 15 минути на 200 градуса, не повече, защото кората ще изсъхне и ще се начупи при навиването.
Когато кората се изпече, веднага я навийте заедно с намазнената хартия за печене и я оставете да се охлади.
След това намажете с крема сирене, поставете отгоре шунка и отново завийте на руло.
Сервирайте рулото добре охладено (премахнете хартията за печене). Може да украсите със сметана и настърган кашкавал.