50 грама ориз
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 връзка босилек
100 гр пюре от патладжан
150 гр мляно месо
5 супени лъжици олио
3 супени лъжици крема сирене
100 мл бяло вино
Нарежете патладжаните на тънки филийки, поръсете ги със сол и оставете да пуснат водата си. Сварете измития ориз. Нарежете босилека, чесъна и лука. Запържете в малко олио или масло лука, добавете чесъна и месото, а най-накрая - босилека.
Щом омекнат ги дръпнете от огъня и добавете ориза и крема сиренето, като разбъркате добре. Загрейте фурната на 200 градуса.
Подсушете патладжана, след което върху всяка филия поставете от приготвената смес и малко пюре от патладжани. Увийте на руло, закрепете ги с клечка за зъби и ги подредете в намазнена тавичка. Добавете малко вода и бялото вино. Печете около 15 минути.
Готовите рула украсете с пресен босилек.