500 гр. бяло пилешко месо
3-4 супени лъжици сметана
1 чаена лъжичка горчица
50-80 гр. кашкавал
1 чаена лъжичка риган
½ чаена лъжичка Вегета
200-250 мл вода
сол и черен пипер на вкус
За гарнитура:
3 картофа
2 стръка пресен лук
50 грама масло
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка Вегета
сол и черен пипер на вкус
Месото се нарязва на кубчета и се запържва в тиган със загрято олио. След като месото се изпържи, добавете Вегетата и сол и черен пипер на вкус.
В дълбок съд разбъркайте сметаната с 200-250 мл вода, горчицата и ригана. Поставете сместа в тигана и оставете да поври на бавен огън 5-10 минути, след това добавете предварително настъргания кашкавал и дръпнете тигана от огъня.
За гарнитурата: нарежете картофите на по-едри парчета и ги поставете в тенджера с вода, колкото да ги покрие, след което ги оставете да се варят. След като се сварят и водата се изпари наполовина (ако има останала много вода може да излеете част от нея), добавете маслото и олиото, и разбърквайте непрекъснато, за да не залепнат картофите. След като маслото се стопи, добавете и пресния лук, нарязан на парчета. Поставете Вегета, сол и черен пипер на вкус, и оставете ястието да се позапържи още 3-4 мин.
Поднесете пилешкото с приготвената гарнитура.