За кората:
4 яйца
200 гр. захар
2 ванилии
150 гр. брашно
1 бакпулвер
2 супени лъжици какао
5-6 супени лъжици прясно мляко
За пълнежа:
1/2 л. прясно мляко
1-2 ванилии
1 пудинг с вкус на ванилия
200 гр. разбита сметана
200 мл. минерална вода
Освен това:
течен шоколад
2-3 банана
Разбиват се белтъците с няколко зрънца сол и когато станат на гъста пяна, се добавя захарта с ванилиите - постепенно, като се бие, докато се получи гъст сняг. Прибавят се жълтъците един по един, като сместа се обърква много добре. Накрая се прибавя пресятото брашно, смесено с бакпулвера (внимава се да не спадне обема). В малка част от тестото се добавя какаото, предварително разтворено в млякото. С какаовата смес се оцветява на шарки бялата.
Пече се в правоъгълна тава, върху леко намазнена хартия за печене на 180 градуса 20-25 минути в предварително загрята фурна. Изпечената кора се поставя между две мокри кухненски кърпи и се оставя да изстине.
Пудингът се вари по указанията на опаковката и се оставя напълно да изстине като се разбърква периодично. Сметаната се разбива на гъста пяна със студената минерална вода. Двете смеси се съединяват и хомогенизират.
Кората се маже с малко течен шоколад, след това - с плънката, отгоре се нареждат бананите и се завива на руло. Отгоре рулото се маже с малко плънка, предварително заделена. Украсява се по желание.