Измийте и подсушете ягодите. Трябва да бъдат напълно сухи, преди да продължите със следващата стъпка.
Разтопете тъмния шоколад на водна баня при непрекъснато бъркане или в микровълнова фурна за 30 секунди до 1 минута.
Пригответе работния плот: поставете сухите ягоди от едната си страна, а съда с разтопения шоколад - пред вас. Пригответе плитка тава или поднос, като го покриете с намазнена хартия за печене.
Всяка от ягодите потопете първо в разтопения шоколад като завъртите така, че да се покрие с шоколада равномерно от всички страни.
Така приготвените ягоди поставете върху покритата с хартия за печене тавичка и изчакайте да изсъхне шоколадът.
Междувременно разтопете и белия шоколад. Когато шоколадът върху ягодите изсъхне напълно, с малка лъжичка или готварски шприц с тънък накрайник с бързи движения направете шарки от бял шоколад. След като всички ягоди са украсени с бял шоколад, оставете в хладилника за няколко часа и ги поднесете добре изстудени.