За основата:
175 гр. бисквити дижестив/грахамови бисквити, натрошени
75 гр (3/4 пакетче) разтопено масло
1 с.л. кафява захар
За крема:
250 мл. гъста сметана
2 с.л. захар
1 ч.л. екстракт ванилия
250 гр. крема сирене
пресни горски плодове по избор - около 400 гр. (малинки, боровинки, горски ягоди, къпини и пр.)
За основата: смесете натрошените бисквити с разтопеното масло и притиснете получените трохи към дъното на леко намазнена форма за торта с подвижно дъно. Охладете за 1 час в хладилника.
За крема: разбийте сметаната, захарта и ванилията, докато се оформят пухкави връхчета. Разбийте в отделна купа крема сиренето, след това го прибавете внимателно към разбитата сметана. Нанесете равен пласт от крема върху основата. Замразете в хладилник за 1 час, след това покрийте с измитите плодове.