1 патладжан
около 200 г чорбаджийски чушки
3-4 с.л. олио
1 домат
150 г сирене
1/2 връзка магданоз
по желание 3-4 скилидки чесън
по желание 1 лютива пиперка
сол, щипка захар
Измийте и почистете зеленчуците. В дълбок тиган сложете олиото, след което нарязания на дребни кубчета патладжан. Захлупете с капак и пържете, като разбърквате на 1-2 минути. Когато патладжанът е запържен, добавете нарязаните на едро чорбаджийски чушки и лютивата пиперка. Отново поставете под капак и бъркайте. Добавете нарязания на дребно домат. Ако обичате чесън, добавете и него сега. Когато ястието е готово (до няколко минути) подправете със солта и захарта (за смекчаване горчивината на зеленчуците), разпределете в чинии и поднесете с натрошеното сирене и магданоз.