Този сладкиш без печене носи гръмкото име Торнадо - това никак не е случайно, защото отнася всеки опитал го като истински ураган с вкуса си! На вид също е много оригинален, особено като го разрежеш. За него не ви трябва нищо особено като продукти, а и приготвянето му е нищо работа.
Сладкиш Торнадо
Продукти:
1 пак. чаени бисквити
250 гр.фина извара
900 мл прясно мляко
3 пак. ванилов пудинг
7 с.л. захар
125 гр. масло
1 опаковка шоколадови пурички
Приготвяне:
От млякото, пудинга и захарта сварете гъст пудинг по класическия начин, след което го оставете леко да се охлади. След това добавете вътре мекото масло и изварата. Разбийте с пасатор на най-ниската скорост и сте готови.
Пригответе подходяща тавичка, поставете ред бисквити на дъното, намажете ги с половината от крема, подредете отгоре пуричките и ги покрийте с другата половина от крема. Загладете го хубаво и поръсете най-отгоре с още малко натрошени бисквити, а може и да настържете шоколад.
Остава само да го пъхнете в хладилника за няколко часа, а най-добре за цяла нощ (но едва ли ще издържите).