Испанската кухня е прочута със своите уникални сладости, а днес ще ви представим нашият любим испански десерт . Той носи звучното име Лече Фрита , което в прево означава пържено мляко .
Лече Фрита
Продукти:
1 л прясно мляко
150 гр. захар
100 гр. брашно
50 гр. царевично нишесте
1 щипка канела
1 щипка сол
За панировката:
100 гр. брашно
2 яйца
За овалване:
100 гр. кристална захар
2 щипки канела
Приготвяне:
Отмерете 600 мл от млякото и го загрейте в тенджерка със захарта. В останалото мляко разбийте нишестето и канелата с щипка сол до гладка смес.
Когато млякото е на път да заври, налейте вътре бавно сместа с брашното при непрестанно бъркане. Варете на умерен огън 12 минути при непрестанно разбиване. Ако забележите, чеа загаря по дъното, веднага намалете силата на огъня. Трябва да получите гъст млечен крем.
Изсипете крема в силиконова форма 25х25 см или подобни размери. Целта е пластът да е с дебелина 2 см.
Оставете да изстине и приберете в хладилник за 2 часа или докато хубаво стегне.
Обърнете плочката от стегнат крем върху кухненска дъска и нарежете на приблизително 24 порции.
Овалвайте всяко парче в брашно и после в разбито яйце, и изпържете в обилно количество олио до златист загар.
Готовите порции лече фрита оваляйте в около 100 г захар, омесена с канела. Направете това докато още са топли.