Лечебна супа: Рецепта, която е 100 пъти по-ефективна от антибиотиците

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Лечебна супа: Рецепта, която е 100 пъти по-ефективна от антибиотиците
30602
Снимков материал: pixabay.com
Лечебна супа: Рецепта, която е 100 пъти по-ефективна от антибиотиците

Супата от чесън , направена с 50 скилидки чесън, лук и мащерка може да победи повечето видове грип и настинки. Въпреки че медицината постоянно се развива, хората имат все повече доверие на природата.

Антибиотиците и другите лекарства не винаги са ефективни, тъй като бактериите и вирусите от ден на ден са все по-устойчиви. 

Какво е хубавото при чесъна? На него не му влияят мутации, прoмени и нови вируси - той успешно се бори с всички "предизвикателства ". Това се случва поради химикала алицин , който доказано намалява холестерола и кръвното налягане и предотвратява запушването на кръвоносните съдове. Едно проучване, направено на Университет във Вашингтон показва, че чесънът и до 100 пъти по-ефективен от най-популярните антибиотици в борбата срещу болестите. Когато хапнете скилидка чесън, се освобождава алицин, който заедно с други съставки убива вредните организми като вируси и бактерии , които причиняват настинки, грип, възпаление на ухото и други подобни. А най-доброто е, че не нанася вреда на организма.

Ето една ефективен рецепта за лечебна супа от чесън:  

Продукти:

50 скилидки чесън (около 5 глави) почистен и обелени 

2 супени лъжици масло

2 супени лъжици зехтин

2 големи глави лук, нарязан

1 супена лъжица прясна мащерка

6 чаши (250 мл.) пилешка бистра супа (като основа)

1 шепа пресни подправки билки, магданоз, мащерка, дафинов лист

3 чаши стар хляб нарязан на кубчета

1 чаша сметана

Приготвяне: 
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете чесъна,  полейте го със зехтин и го увийте в алуминиево фолио. Пече се във фурна 90 минути. Оставете да изстине. За това време загрейте две лъжици зехтин и масло в тенджера, на средна температура. Поставете лука за десетина минути в тенджерата. Изсипете изпеченият чесън и добавете в тенджерата с лук. Разбъркайте, добавете мащерката, пилешката супа и свежите подправки билки. Намалете температурата, добавете парчета хляб и оставете да къкри пет минути, докато хлябът да омекне. Извадете така получената смес и я миксирайте в блендер, докато да получите полукреместа смес. Поставете сместа в тенджерата и сложете сметаната. Подсолете и подправете с черен пипер. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft