Лечебните му свойства се умножават многократно, когато се приготви във фурна, а да не говорим, че и става доста по- вкусен

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Лечебните му свойства се умножават многократно, когато се приготви във фурна, а да не говорим, че и става доста по- вкусен
34595
Снимков материал: pixabay.com
Лечебните му свойства се умножават многократно, когато се приготви във фурна, а да не говорим, че и става доста по- вкусен

Вероятно знаете за големите ползи за здравето на суровите зеленчуци и пресни плодове. Но има един продукт, който е по-полезен в печена форма, отколкото в сурова и това не е картофа. Няма да ви мъчим със загадки, а веднага ще ви кажем - това е лука. Той и в неговата сурова форма е много ценен за организма , въпреки че много го заобикалят, защото няма най-приятният послевкус в устата. Но след като го изпечете във фурната, всичките му лечебни свойства се увеличават многократно

полезни свойства на печен лук

Най-приятното е, че такова ястие е не само полезно, но и много вкусно. Как да приготвяме лука във фурната и неговия благоприятен ефект върху здравето ни да е многократен

полезни свойства на печен лук

Как да изпечете лука във фурната

Огромното предимство на печен лук пред суровия е, че има много интересен пикантен вкус и не оставя лоша миризма след себе си. Ето защо, без страх, можете да ядете дори, когато отивате на среща. За да извлечете максимума от това необичайно ястие, трябва да го подготвите правилно.

Как да изпечете лука във фурната

Печете лука директно с обелките при температура от 100-150 градуса за 15-30 минути. За най-благоприятно въздействие върху здравето трябва да ядете половината от лука със среден размер сутрин на празен стомах и половината 2-3 часа преди лягане. Можете да го използвате и като гарнитура за риба или месо. Оказва се, че е много вкусна комбинация. И сега нека се обърнем към полезните свойства на това вкусно ястие.

Как да изпечете лука във фурната

ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА НА ПЕЧЕНия ЛУК

Печеният лук нормализира съдържанието на захар в кръвта. Препоръчва се за диабетици, за да поддържа нормалното функциониране на тялото.

Как да изпечете лука във фурната

Често трябва да се яде от всеки, който има проблеми с коагулацията на кръвта. След сърдечен удар или инсулт, лекарите препоръчват дневно хранене с печен лук. Той помага на съдовете да се почистят, облекчава атеросклеротичните плаки.

Как да изпечете лука във фурната

Той помага да се нормализира кръвното налягане, а също така и по-лесно да преборите мигрената.

Как да изпечете лука във фурната

Изпеченият лук може не само да се яде, но и да се използва като мехлем. Нанесете обелките от него върху раните, за да ускорите процеса на изцеление на тъканите.

Как да изпечете лука във фурната

Компресите от такъв лук имат добър антибактериален ефект. Те могат да се използват за лечение на хемороиди, под контрола на лекар, разбира се.

При редовно използване печеният лук може да ви спести много заболявания и да има превантивен ефект. Споделете свойствата на това лечебно ястие с приятелите си в социалните мрежи!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft