Хипократ, баща на медицината казвал: „Яжте всичко и по малко”. Супата, която носи неговото име, се приготвя единствено от зеленчуци и още в древността е наричана „лекарство за всички болести”.
Д-р Герсон предлагал на всички свои онкоболни пациенти да консумират от тази супа. Ето по какъв начин се приготвя:
1 глава целина
2 малки стръка праз
2 бр. кромид лук
1 бр. корен от магданоз
1 кг домати
1 кг картофи
2-3 скилидки чесън
1/2 връзка пресен магданоз
Приготвяне:
Специално за тази супа зеленчуците не е необходимо да се белят. Изтъркайте ги хубаво под течаща вода, след което ги нарежете на едри парчета и ги сложете в тенджера.
Супата да се готви бавно – близо 3 часа, след което се смила през мелничка за храна. Количеството използвана вода зависи от това колко гъста искате да е супата.
Можете да съхранявате Хипократовата супа в хладилник, но не повече от 2 дни.
* Знаем, че доматите и картофите са донесени в Европа по време на Великите географски открития (15-ти – 18-ти век). Най-вероятно доктор Герсон е модифицирал оригиналната рецепта и ги е включил в рецептата за Хипократова супа след направени от него изследвания.