Загрейте фурната на 180 градуса.
Намазнете и набрашнете тавичка за кръгла торта.
Разделете яйцата.
В купа с миксер разбийте белтъците на ниска скорост.
Бавно добавяйте 1/2 купа от захарта, бъркайки с миксера.
Бавно увеличете скоростта до най-бързата
Разбийте за 10 минути.
В голяма купа разбийте жълтъците и останалата 1/2 купичка захар, докато се смесят.
Добавете сода бикарбонат и сол.
Фино нарежете лешниците.
Добавете разбитите белтъци, брашното, разтопеното масло и лешниците в купата.
Разбъркайте продуктите в купата.
Прехвърлете сместа в тавичката, заглаждайки върха.
Печете, докато кексът стане светло кафяв - за около 40 минути.
Оставете кекса да се охлади за 5 минути.
Извадете от тавичката и оставете поне за 2 часа да се охлади още.
Сервирайте с топка сладолед или ванилов сос.