Лешниковата торта на Джейми Оливър

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лешниковата торта на Джейми Оливър
Лешниковата торта на Джейми Оливър
admin
Добавена от: admin
15693
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

115 гр. меко масло

125 гр. печени и много фино смлени лешници

125 гр. захар

4 яйца

кората на един портокал

30 гр. брашно

125 гр сирене рикота

2 супени лъжици маково семе

щипка сол

3 супени лъжици конфитюр от кайсии, за покритие

50 гр. настърган тъмен шоколад, за поръсване

Загрейте фурната на 190 градуса. Вземете кръгла тава за печене с диаметър 24 см, покрийте я с хартия за печене и леко намажете с маргарин. С миксер разбийте маслото и захарта, докато се разтопи захарта. След това, един по един, добавете жълтъците. Изключете миксера и прибавете настърганата кора от портокал. Добавете пресятото брашно, рикотата, маковото семе и щипка сол. Смесете с лъжица. Белтъците разбийте с миксер. Разбитите белтъци бавно и постепенно добавете в сместа, като бъркате с лъжица. Не бъркайте прекалено или твърде бързо, защото ще спадне обема на тортата, а белтъците ще я направят ефирни и мека. Поставете в тавата и печете около 25 - 30 минути, в зависимост от това как пече фурната. Изпечената торта оставете малко да се охлади. Загрейте конфитюра с 4 супени лъжици вода. С получената глазура намажете тортата. След това отгоре поръсете настъргания шоколад. Сервирайте с малко разбита сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft