Леща на фурна
22 Декември 2011
46153
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лещата се вари в 1,2 л вода, като 5 минути след като заври, се добавят нарязаните на кубчета моркови, лук и чушки. Оставя се да ври на умерен огън още 5–7 минути.
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио за 1–2 минути. Добавя се червеният пипер и тиганът се оттегля от огъня. Разбърква се и се добавя към лещата.
Доматът се реже на кубчета, добавя към сварената леща и всичко се овкусява със сол и пипер.
На тънка струя се сипва разтвореното във 100 мл вода нишесте и ястието се прехвърля в тавичка или друг съд за печене. Запича се за около 7 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари