
Лещата се накисва предварително за една нощ. На следващия ден водата се отцежда. Лещата се слага в тенджера. Наливат се 2 ч.ч. вода. Лукът и морковите се почистват и измиват. Морковите се нарязват на колелца и се добавят при лещата. Съдът се похлупва и слага на включен котлон. Вари се на слаб огън 60 минути. Лукът се нарязва на дребно. Доматите се измиват, обелват и режат на кръгчета. Върху едната страна на наденичките се правят леки прорези. Взема се тава за печене. Слага се сварената леща. Добавя се нарязаният лук. Поръсва се 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. червен пипер, 1/2 ч.л. чубрица. Разбърква се добре с лъжица. Отргоре се подреждат наденичките. Между тях се нареждат кръговете домати. Гозбата се полива със зехтин. Пече се 30 минути на умерена фурна. Поднася се топла.