Леща на фурна с наденички и домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Леща на фурна с наденички и домати
Леща на фурна с наденички и домати
admin
Добавена от: admin
14125
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 наденички
1 ч.ч. леща
3 стръка зелен лук
2 моркова
2 домата
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. ронена чубрица
3 с.л. зехтин

Лещата се накисва предварително за една нощ. На следващия ден водата се отцежда. Лещата се слага в тенджера. Наливат се 2 ч.ч. вода. Лукът и морковите се почистват и измиват. Морковите се нарязват на колелца и се добавят при лещата. Съдът се похлупва и слага на включен котлон. Вари се на слаб огън 60 минути. Лукът се нарязва на дребно. Доматите се измиват, обелват и режат на кръгчета. Върху едната страна на наденичките се правят леки прорези. Взема се тава за печене. Слага се сварената леща. Добавя се нарязаният лук. Поръсва се 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. червен пипер, 1/2 ч.л. чубрица. Разбърква се добре с лъжица. Отргоре се подреждат наденичките. Между тях се нареждат кръговете домати. Гозбата се полива със зехтин. Пече се 30 минути на умерена фурна. Поднася се топла.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft