Лещата се вари в 3-4 л вода с малко сол и сух джоджен. Когато е почти сварена се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи. Когато и картофите се посварят, се слага главата чесън - цяла. В зехтина се запържват морковите, нарязани на малки кубчета, и веднага към тях се прибавя ситно нарязаният лук.
Когато лукът се запържи до златисто, се прибавя и нарязаният на кубчета колбас. Морковите, лукът и саламът се пържат около 5-6 минути. След това се прибавят брашното и червеният пипер, запържва се всичко около 1 минута, след което се сваля от огъня и се добавя хладка вода, при постоянно бъркане. Така получената смес се добавя във врящата леща, като се разбърква, за да не се получат бучки. Слага се доматеното пюре, разбърква се отново и когато заври огънят се намалява до минимум. Оставя се на слаб огън за десетина минути и е готова.
Леща по испански
22 Декември 2011
43329
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари