Мойте Рецепти
600 гр. настъргано сирене
300 гр. брашно
1 яйце
за дъното на формата - дафинов лист
За рецептата на този хляб е имало няколко версии, но тази е най-близо до оригинала, сервиран на масата на самия император Тиберий.
Докато се пече хлябът, в кухнята се разнаря божествен аромат. Еднакво вкусен е и топъл, и студен. Просто фантастично хлебче, за което не е нужно нито много време, нито особена изкусност!
1. Намачкайте или настържете сиренето, добавете брашното и яйцето, омесете и разделете полученото тесто на 4 равни части.
2. От всяка част оформете малка погачка и я нарежете с нож на 8 части.
3. Във формата или тавичката поставете на дъното няколко дафинови листа, върху тях поставете тестените топки и печете в предварително загрята фурна около 40 мин., докато хлябът се зачерви.
БЕЛЕЖКА:
Количеството на сиренето е голямо, затова може да използвате каквото предпочитате и имате на разположение - твърдо овче, меко краве сирене, сирене фета, дори извара. Във всички случаи е еднакво вкусно.
Не пестете дафиновия лист - дава отличен вкус, именно той е тайната съставка на тази рецепта.