Лигите ще ви потекат! Такъв домашен дюнер не сте яли. След него повече никога няма да си купите,...
24 Юни 2016
6386
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
пилешко месо - около 250 г
сол
черен пипер
хляб - 2 арабски питки за дюнер
мазнина - няколко с.л. олио
домати - 4 кръгчета
лук - 1/2 глава червен
картофи - 200 г пържени
майонеза - 2 с.л.
кисело мляко - 2 с.л.
горчица - за гарниране
кетчуп - за гарниране
Накълцайте ситно пилешкото, поръсете го обилно със сол и черен пипер и след малко го запържете равномерно в тиган със сгорещено олио.
Готовото пилешко се вади и в съшия тиган се доливат 2 с.л.
мазнина. Слага се арабската питка и се притиска и завърта за кратко, докато хване лек загар. По същият начин направете и втората.
Във всяка питка поставете част от пилешкото, пържени картофи, по 2 резена домат и нарязан на тънки полумесеци лук.
Разбива се сос от киселото мляко и майонезата и се поливат дюнерите. Завиват се и се поднасят с малко кетчуп и горчица
източник: gotvach.bg
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари